Prototipleme Atölyesi

Prototipleme; seri imalata geçilmeden önce ortaya çıkabilecek hataları bertaraf etmek için parçaların çeşitli yöntemler ile birebir ya da yakın dayanımlara sahip örneklerinin imalatıdır. Seri ya da Ön-Seri imalata nazaran daha az adetli (1-100 gibi) üretimleri, parça geometrisine bağlı olarak, birkaç saat ya da birkaç gün içerisinde imal etmek mümkündür. Temelde 5 farklı üretim teknolojisi ile parçalarınızı elde edebilirsiniz. Bunlar; FDM, MJF, SLA, SLS ve DMLS Tekniği ile üretimdir.

PROTOTİPLEME UYGULAMALARI
  • KONSEPT MODELLEME UYGULAMALARI
    Tasarımını gerçekleştirdiğiniz ürünü birkaç saat içerisinden elinize almak ve gerçek hayatta nasıl olacağını görmek için yapılan uygulamadır. Fonksiyonel testlere geçmeden önce konsept modelin analizi canlı olarak yaşayabilmenize olanak tanır.

 

  • FONKSİYONELLİK UYGULAMALARI
    Tasarımınız bittikten sonra gerekli testleri rahatlıkla yapabileceğiniz alanlarda bu uygulama alanına geçiş yapılır. Çarpma, çekme gibi mukavemetsel testlerin yanı sıra kimyasal dayanımların sonuçları konsept modeliniz ile uyuşup uyuşmadığınızı gösterir. Haricinde ihtiyacınız olan diğer testleri de gerçekleştirmek için fonksiyonel parçalar üretmenizi sağlar.

 

  • ÜRETİME YARDIMCI ELEMAN UYGULAMALARI
    Kompleks parçalar ya da üretimden sonraki aşamalarda kullanılan jig ve fikstür gibi, kontrol ve montaj yapmamızı kolaylaştıran parçalarının üretiminde kullanılan uygulama yöntemidir. Geleneksel yöntemlere göre daha ekonomik ve hızlı çözümler sunar.

 

  • SON KULLANICI PARÇA UYGULAMALARI
    Az adetli ve butik imalatlarda, kalıp maliyeti olmadan, hızlı ve ekonomik bir şekilde, ihtiyacı optimum düzeyde karşılayacağı malzemeler ile uygulanan yöntemdir. Birebir ve son kullanıcı parça imalatına olanak tanıyarak sağlam parça elde edebilmenizi sağlar.